Reinterpretation

Periode: 29-08-16 til 01-09-16 (3. semester)

 PROJEKTBESKRIVELSE

"Definer perioden og design et smykke til kvinden på portrættet og hendes historie men i en nutidig kontekst."

I dette projekt er der lavet research i stilperioder og trukket paralleller til en nutidig kontekst. På baggrund af dette, samt persona og moodboard, er der designet et smykket, der skal løse brugerens (persona) behov. Stilperiode: Rokoko. 

POINT OF VIEW

Hvordan kan jeg lave et smykke, som indebærer naturmønster og/eller symmetri vs. Asymmetri, og som giver Marie styrke til at være positiv på trods af de traumatiske oplevelser, hun har været ude for, og minde hende om at leve i nuet og ikke hægte sig i fortiden men sætte pris på det hun har nu? 

DESIGN

I min research har jeg forsøgt at få et overblik over hvilke former og hvilken æstetik, der gjorde sig gældende i Rokoko perioden for at få en gundlæggende forståelse for perioden. Derefter sammenlignede jeg Rokokoperiodens tendenser med nutidige tendenser. Mine fund dannede grundlaget for mit design. Rokoko: Symmetri vs. assymmetri, naturelementer (muslingeskaller, blomster, snegle) vredne og svungne former samt gyldne, hvide og pastelfarver. Nutid: Geometri (herunder symmetri og assymmmetri) Naturelementer planter. 

2D skitsering ud fra moodboard og research samt 3D skitsering af udvalgte 2D skitser.

Test 1

Jeg lavede en semiotisk test på mine prototyper, for at se hvilke konnotationer andre får, når de ser smykket. Kategorierne var: Naturlig og symmetri og asymmetri og derfor var testen en succes, da resultaterne stemmer overens med de tendenser jeg satte ud for at designe efter.

Test 2

Senere i processen, da jeg kom tættere på det endelige design lavede jeg endnu en semiotik analyse. Hvilket også fortalte mig, at det jeg gerne ville fortælle smykket også blev opfattet.

TEKNOLOGI 

Det endelige produkt er blevet blevet renderet i Keyshot, og der er blevet kreeret billeder der kommer rigtig tæt på virkeligheden. 

Derudover er det færdigt renderet smykke photoshoppet over på portrættet. 

 

BUSINESS

På baggrund af research, persona og empatikort har jeg lavet moodboards, som skal være inspiration for designet. Først har jeg lavet et moodboard over Åkander, som den centrale del af designet. Derefter har jeg lavet et moodboard over persona. 

Kig billederne igennem for en visuel gennemgang af hele processen. 

FREMGANGSMETODE

Design thinking

 

OVERBLIK OVER VÆRKTØJER

Segment, Målgruppe, Empatikort, Persona, 2D og 3D skitsering, brainstorming, mindmapping, Rhino 3D tegning, Keyshot 3D rendering, semiotisk test, Photoshop

Individuelt projekt 

1/2
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle